Cultuur

Er zijn vaste activiteiten en door de leden georganiseerde activiteiten. Inmiddels heeft zich een museumgroep gevormd.
Wil je zelf een uitstapje, activiteit, lezing of bijeenkomst organiseren: meld dat dan op ons emailadres: en wij helpen je het te organiseren.

Nieuws van onze Museumgroep: NOGMAALS Samen naar expositie in Vechtstreekmuseum

Tot 8 januari is daar een expositie van mooie beelden van de kunstenaar René van Seumeren te zien.
Dochter Trudeke van Seumeren wil graag een groep Vechtse Plussers ontvangen in het Vechtstreekmuseum op een middag tussen 1-20 december. Zij zal dan ook vertellen over haar bijzondere familie en er staan diverse familiebeelden in het museum opgesteld. Een datumprikker zal toegezonden worden aan alle belangstellenden voor deze middag om zo tot een datum en tijdstip te komen waarin de meeste leden kunnen deelnemen. Wil je meedoen geef je dan op via

FILMHUIS MAARSSEN:

11 december: MADRES PARALELAS

Wilt u een film zien, geef dat dan door via de mail ; dat helpt hen om de catering en zaalindeling in te schatten. Locatie: Aula Niftarlake College, Pauwenkamp 151, Maarssenbroek. Inloop: vanaf 19:30 uur. Aanvang: 20:00 uur. Ze sluiten dan het hek van het schoolterrein af. Los kaartje: € 8,00 te voldoen via PIN of contant aan de zaal.

APPELTAARTCONCERTEN

Stichting Appeltaartconcerten komt met appeltaart en klassieke muziek naar de mensen toe: om mensen te raken en te ontroeren. Het is informeel, laagdrempelig, feestelijk en ontroerend. Uiteraard wordt er in de pauze of na afloop appeltaart geserveerd. De appeltaart staat symbool voor de warme sfeer van de concerten. Voor actuele concerten raadpleeg https://appeltaartconcerten.nl/speellijst/

TE BEKIJKEN:

FILMTIPS:
100up: Het geheim van vitaal ouder worden
Een film over kleurrijke honderdplussers, die nog volop in het leven staan. Sommige werken zelfs nog dagelijks. Het zijn doorzetters, buitenbeentjes, overlevers, gokkers, gepijnigd maar toch vrolijk. Genieten van het delen en geven.

Old Passioned: Opmerkelijke ouderen vol passie en levenslust
Vier opmerkelijke ouderen die niet van stoppen weten. Een zwemkampioene, een karateleraar, een naaktmodel en een goochelaar/drummer. Thema’s als nooit te oud / durf je te laten zien / blijf weerbaar / zelfvertrouwen passeren de revue. Wat is hun geheim om zo fit, actief en ogenschijnlijk gelukkig te zijn? Hoe gaan ze om met tegenslagen in hun leven en welke boodschap hebben ze naar de almaar groeiende groep ouderen?

De grote filosofen over ouderdom door Joep Dohmen en Jan Baars
In de laatste 150 jaar is onze gemiddelde levensverwachting meer dan verdubbeld. Veel is al gezegd over de economische, biologische en medische gevolgen daarvan. Maar wat betekent ouder worden eigenlijk? Is het de laatste reis naar de dood of een diep en intens ervaren afsluiting van het leven? Is het een kwestie van vooral proberen? Jong te blijven? Of heeft de ouderdom zijn eigen onvervreemdbare kwaliteiten?

BOEKENTIPS:
Vrolijk verval door Hedy d’Ancona

De kunst van het ouder worden door Hermann Hesse

Oud worden zonder het te zijn door Rudi Westendorp

Ouder worden is een feest door Deltas
Het is niet omdat je nu een jaartje ouder wordt, dat er niet meer gelachen mag worden. Integendeel: als lachen het beste medicijn is, dan is dit boek wellicht de meest doeltreffende behandeling tegen allerlei ouderdomskwaaltjes en -pijntjes. Het staat boordevol grappige, en vaak ook treffende citaten over de voor- en nadelen van het ouder worden. Dus ga lekker zitten, vergeet je leesbril niet en laat je inspireren door deze gouden wijsheden en hilarische uitspraken.

Positief ouder worden door André M. van Leijenhorst

RECENSIE Museumbezoek:

VOGELS SPOTTEN
De IOS-app Vogels in Nederland helpt vogels herkennen. Hierin staat informatie over de meest voorkomende vogelsoorten in Nederland en zijn fragmenten te vinden van hun fluitje.
Download Vogels in Nederland gratis via de App Store (IOS).
Of download Birdnet gratis via de Play Store (Android) of App Store (IOS).

INSECTEN LEREN KENNEN
Meer leren over de natuur kan met de App iNaturalist. Maak een foto van een plant, insect, vogel of schillen en de App vertelt waarmee u te maken heeft.
Download de app iNaturalist gratis via play Store (Android) of App Store (iOS)