Zingeving

Er zijn vaste activiteiten en door de leden georganiseerde activiteiten.
Heb je zelf een idee om een cursus, lezing of bijeenkomst te organiseren over een onderwerp: meld dat dan op ons emailadres: info@vechtseplussers.nl en wij helpen je het uit te voeren.

Zingeving betekenis
Zingeving is de betekenis die het leven voor jou heeft. Je kent het misschien wel, je vraagt je af: waarom doe ik het eigenlijk? Wat heeft het voor zin? Wat is de zin van het leven? Je bent dan op zoek naar zingeving. Het is de achterliggende reden waarom jij dingen doet.

Neem bijvoorbeeld je werk, dat doe je waarschijnlijk niet alleen maar om geld te verdienen. De kans is groot dat het werk jou ook op een andere manier voldoening en betekenis geeft. Dat kan het contact met collega’s zijn, maar ook het helpen van andere mensen. Het antwoord op de vraag “wat is zingeving” is voor iedereen anders. Ook kan het per levensfase verschillen wat jij zinvol vindt en wat niet en wat de betekenis van zingeving voor jou is. De behoefte aan zingeving is voor iedereen anders. Wat geeft voor jou zin aan het leven?

NIEUWE ACTIVITEIT VECHTSE PLUSSERS:

CREATIEVE GESPREKSGROEP OVER “HOE WIL IK OUD WORDEN”? 
Wat betekent voor mij “voltooid leven? 

Misschien heb jij er wel eens over nagedacht: “hoe wil ik oud worden”?
Wat maakt mijn leven betekenisvol? Hoe ga ik om met geestelijke en lichamelijke uitdagingen? Zijn mijn sociale kontakten belangrijk? Kan ik zelf werken aan een waardevol en zelfstandig leven? Wanneer neem ik afscheid van een betekenisvol leven? Kun ik me daarop voorbereiden? Zodat ook het einde waardevol is. Hoe integreer ik de dood in mijn leven? Praat ik daarover met mijn kinderen, vrienden, familie?

Met deze vragen gaan we op een creatieve en onderzoekende manier (bijvoorbeeld een collage maken, tekenen) 5 middagen aan de slag. 
Wanneer: vanaf donderdag 29 september s ’middags van 14.00 tot 16.00 uur.
Waar: Boomstede 119, 3608 AE Maarssenbroek

Voor meer informatie kun je mailen naar info@vechtseplussers.nl
Of bellen met Bernadette Paardekooper 0612965092 en Marie Erlings 0615379215
Kosten 30 euro voor leden van Seniorenvereniging Vechtse Plussers en voor niet leden 50 euro.