Sportief

Er zijn vaste activiteiten en door de leden georganiseerde activiteiten.
Wil je zelf een activiteit organiseren zoals een fietsgroepje, wandelgroepje, scootmobiel-groepje enzovoort: meld dat dan op ons emailadres: en wij helpen je het uit te voeren.

SCOOTMOBIEL-GROEP

Wie heeft zin om samen met één van onze leden Marian een scootmobiel-groepje te vormen en zo samen een tocht te rijden? Opgeven via

WANDELEN MET DE VECHTSE PLUSSERS:

Op woensdag 13 september om 10.00 uur (!!) plannen we weer een wandeling: trek je wandelschoenen maar aan! We starten bij www.voortwyk.nl Boer Maarten, Zandpad 29, 3621 ND Breukelen (parkeren daar mogelijk). Opgeven graag via .

Verder hebben we weer wandelingen gepland op woensdagmorgen 18/10, 15/11 en 13/12.

FIETSGROEP

Maandag 28 augustus jl. werd de derde fietstocht gehouden georganiseerd door Joke en Aad Lansbergen. Dit keer was het thema de Hollandse waterlinie en zijn forten. De fietstocht leidde van Maarssen richting Breukelen naar het eerste fort: Fort Tienhoven. Hierna ging de fietstocht verder door de mooie Betunepolder. Het volgende fort was Fort Maarsseveen, waar vaak allerlei activiteiten georganiseerd worden. Vervolgend ging de tocht verder via de Maarsseveense plassen en de Westbroeksebinnenweg, waar nog even gestopt werd bij Tanja’s keramiek atelier (keramiekrijk.nl). Nu via het Noorderpark naar Fort de Gagel, waar door Aad een overzicht werd getoond van de gehele waterlinie met al zijn forten. Na het genot van een heerlijke consumptie werd de tocht voortgezet via de Klopvaart en het Fort de Klop en langs de Vecht terug naar Maarssen. Het was een leuke tocht met gelukkig goed weer.

De volgende tocht wordt georganiseerd door Erica de Boer en Leida de Groot. Er is plaats voor maximaal 12 personen. Bij meer opgaven wordt een reservelijst aangelegd. Nadere info daarover volgt.

FIETS-, WANDEL- EN VAARROUTES:

Kijk op www.zichtopdevechtstreek.nl Maak gebruik van de Fietsboot: www.defietsboot.nl

Een weekendje weg in een nieuwe omgeving? Een fietstocht is dan altijd een leuke activiteit. Fietsnetwerk is handig als je een vaste route wil fietsen.
Ga naar www.fietsnetwerk.nl of download de app Fietsnetwerk gratis via de Play Store (Android) of App Store (iOS).

ZWEMMEN:

Aan de Maarsseveense plassen zijn heerlijke zandstranden en speelweides. Hier kun je zwemmen, windsurfen, duiken of kanoën. Neem een duik in natuurzwembad De Meent in Breukelen. Of ga naar Zwemlust in Nieuwersluis, volgens velen het mooiste natuurbad van Nederland. https://recreatiemiddennederland.nl/maarsseveense-plassen

SPORTFONDSEN STICHTSE VECHT B.V.

ClubAqua is al bijna 15 jaar het meest uitdagende aquafitnessprogramma voor zwembaden,
waaronder ClubAquavitaal. ClubAquavitaal is hèt bewegingsprogramma voor de vitale, actieve senior. Kijk op www.mfasafari.nl/aquasporten

EVEN UITPUFFEN

Tijdens een (lange)wandeling of fietstocht is een moment kunnen rusten wel zo fijn. Op deze app staan 150.000 bankjes. Download alle bankjes gratis via de Play Store (Android).

RONDJE LOPEN:

We kunnen er niet omheen, wandelen is gezond. De hersenstichting geeft u met de app Ommetje een zetje in de goede richting. Iedere dag een ommetje van 20 minuten. Download de app Ommetje gratis via de Play Store (Android) of App Store (iOS).

NATUUR ONTDEKKEN:

Nederland kent ontzettend veel mooie plaatsen. Bekende natuurgebieden, maar ook plekken, die lang niet iedereen weet te vinden. De app van Natuurroutes van Natuurmonumenten bevat meer dan 300 wandel-fiets-en kanoroutes in heel Nederland. Download de app NatuurRoutes gratis via de Play Store (Android) of App Sore (iOS).