De Vereniging

DOEL EN DOELGROEP:
Het doel is mensen (leden en niet leden) te activeren door sociale contacten te bevorderen en daarbij een aangename tijd te geven. De primaire doelgroep wordt gevormd door 55-plussers, maar ook anderen die zich daarbij thuis voelen zijn van harte welkom.
Het werkgebied is de gemeente Stichtse Vecht.

ACTIVITEITEN:
Leden maken zelf plannen en voeren die uit in samenspraak met het bestuur.
Bij activiteiten denken wij in de volgende levensgebieden:
Cultuur: lezingen, musea bezoeken, galeries, films, stadswandeling, reisjes;
Sociaal: terug naar je geboorteplaats, koffieochtenden, zangkoor, kookgroep, samen uit eten gaan, leesclub, ondersteuning digitalisering, hulp op het gebied van administratie en belastingaangifte;
Sportief: fietstochten, wandelen, zwemmen, jeu de boules;
Wonen en zorg: het behartigen van de collectieve belangen van de leden op lokaal
niveau bij onder andere gemeentebestuur, woningbouwcorporaties,
zorg- en welzijnsinstellingen en politieke partijen;
Zingeving: gespreksbijeenkomsten over zingeving.
Deze opsomming zijn mogelijkheden, maar er is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Heb je een idee voor een leuke activiteit, stuur dan een mail naar: info@vechtseplussers.nl

LID WORDEN:
Het lidmaatschap bij de Vechtse Plussers in 2022 bedraagt 20 euro. Een stel uit één huishouden betaalt 30 euro. Hiervoor kan je meedoen met de plaatselijk georganiseerde activiteiten: er wordt een kleine bijdrage gevraagd per event.

BESTUUR:
Het bestuur wordt gevormd door: Jaap Martinus (penningmeester), Christa van Lienden (secretaris) en Gisela Pel-Wouters (voorzitter).