De Vereniging

DOEL EN DOELGROEP:

Het doel is mensen (leden en niet leden) te activeren door sociale contacten te bevorderen en daarbij een aangename tijd te geven. De primaire doelgroep wordt gevormd door 55-plussers, maar ook anderen die zich daarbij thuis voelen zijn van harte welkom.
Het werkgebied is de gemeente Stichtse Vecht.

ACTIVITEITEN:

Leden maken zelf plannen en voeren die uit in samenspraak met het bestuur.
Bij activiteiten denken wij in de volgende levensgebieden:
Cultuur: lezingen, musea bezoeken, galeries, films, stadswandeling, reisjes;
Sociaal: terug naar je geboorteplaats, koffieochtenden, zangkoor, kookgroep, samen uit eten gaan, leesclub, ondersteuning digitalisering, hulp op het gebied van administratie en belastingaangifte;
Sportief: fietstochten, wandelen, zwemmen, jeu de boules;
Wonen en zorg: een stem zijn voor de collectieve belangen van de leden op lokaal
niveau bij onder andere gemeentebestuur, woningbouwcorporaties,
zorg- en welzijnsinstellingen en politieke partijen;
Zingeving: gespreksbijeenkomsten over zingeving.
Deze opsomming zijn mogelijkheden, maar er is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Heb je een idee voor een leuke activiteit, stuur dan een mail naar:

LID WORDEN:

Het lidmaatschap bij de Vechtse Plussers in 2023 bedraagt 20 euro (mag meer). Een stel uit één huishouden betaalt 30 euro (per juli betaal je de helft van de prijs). Hiervoor kan je meedoen met de plaatselijk georganiseerde activiteiten: er wordt een kleine bijdrage gevraagd per event.

We zitten nu op 70 leden begin juni 2023.

HET BESTUUR:

Bestuur en stuurgroep 9 maart 2023

Het bestuur wordt gevormd door: Gisela Pel-Wouters (voorzitter), Jaap Martinus (penningmeester) en Christa van Lienden (secretaris) en Yvon Schoonderbeek (PR). Zij worden bijgestaan door Marie Erlings en vormen zo de stuurgroep.

FINANCIËLE STEUN

Wij hebben dit jaar geld van het SBB-fonds gehad voor het officieel oprichten van onze vereniging bij de notaris. De stichting SBB Fonds is te bereiken via postbus 88, 3620 AB te Breukelen of telefoon 0346264872 of email of via de website www.sbbfonds.nl . We zijn heel blij met deze bijdrage!

DOCUMENTEN: