Sociaal

Er zijn vaste activiteiten en door de leden georganiseerde activiteiten.
Wil je zelf een uitstapje, cursus, lezing of bijeenkomst organiseren: meld dat dan op ons emailadres: info@vechtseplussers.nl en wij helpen je het uit te voeren.

WIJKCOMMISSIE BISONSPOOR
Iedere woensdag van 9.30-11.30 koffieochtend in Second Base, 2e etage Safarigebouw (zwembad) in Bisonspoor: voor een kopje koffie (per consumptie 1 euro) en/of gewoon voor een gezellig praatje.

INLOOPMIDDAGEN DE ARK, DUIVENKAMP MAARSSENBROEK   
Zondag van 14.00 – 16.00 uur op 25 september, 30 oktober en 27 november. Voor informatie: Mario van Dijk van de Arkgemeenschap telnr. 06-16077338 of Alie Bisschop van de Zonnebloem afdeling Maarssen telnr. 06-42812303

Symposium Eenzaamheid anders bekijken op 6/10/2022:

Eenzaamheid snappen…dat is nog niet zo gemakkelijk. Eenzaamheid kan namelijk voor iedereen anders voelen, probeer het dan maar eens te begrijpen. Toch zijn er basisprincipes over wat eenzaamheid is, hoe we het kunnen herkennen en wat we kunnen doen om mensen die zich eenzaam voelen een helpende hand te bieden. En dat is niet altijd ‘meer ontmoetingsactiviteiten’ organiseren. Dat is een hardnekkig misverstand. Maar wat kunnen we als sportvereniging, school, kerk, maatschappelijke organisatie of gemeente wel doen om (langdurende) eenzaamheid te verminderen en/of voorkomen? In dit minisymposium gaan we hiermee aan de slag en bekijken we eenzaamheid anders.Schrijf je in en ontdek hoe je eenzaamheid en mensen die zich eenzaam voelen beter kunt begrijpen. Wanneer: 6 oktober 2022 van 19:00 – 22.00 uur. Waar: Boom en Bosch Breukelen. Je kunt je nu al aanmelden voor het symposium dat plaatsvindt tijdens de Week tegen eenzaamheid: https://s.chkmkt.com/?e=276185&d=e&h=504835455D9E85A&l=du . Dit is nodig in verband met de beschikbare ruimte.

Programma symposium

  • Achtergrondinformatie eenzaamheid
  • Lezing Is kunst het medicijn tegen eenzaamheid? – Vera Vandervesse
  • Interactief deel: hoe herken je eenzaamheid? – Ans en Barry Tersteeg

Organisatie: Het symposium wordt georganiseerd door GGD Regio Utrecht, Diaconie Protestantse Gemeente Breukelen, Vera Vandervesse en Gemeente Stichtse Vecht met steun van het Sport- en preventieakkoord Vitaal Stichtse Vecht.

EERSTVOLGENDE REPAIR CAFÉS:
bij De Valkenier, Valkenkamp 554, Maarssenbroek
www.repaircafe-stichtsevecht.nl/locaties.html
op de 2e zaterdag van de maand:

KOKEN:
Nieuwe recepten uitproberen en lekker met elkaar eten. Zoek medestanders.

WIJKCENTRUM OVER-NOORD BREUKELEN
Even binnenlopen kan weer gewoon, de koffiemachine pruttelt, de kopjes rinkelen en de koektrommel is weer gevuld. Maar bovenal klinkt er weer geroezemoes.
Kijk op https://over-noord.nl voor meer nieuws.