Sociaal

Er zijn vaste activiteiten en door de leden georganiseerde activiteiten.
Wil je zelf een uitstapje, cursus, lezing of bijeenkomst organiseren, meld dat dan op ons emailadres: en wij helpen je het uit te voeren.

GEZONDHEIDSZORG VOOR JONGSENIOREN IN DE TOEKOMST

Er is de laatste tijd erg veel te doen over het onderwerp gezondheid. Wij lezen alarmerende berichten in diverse kranten, steeds langere wachttijden voor de zorgverlening en gewoon geen gehoor op aanvragen voor zorg of huishoudelijke hulp. Het huidige systeem is onbetaalbaar en de mensen in de uitvoering ontbreken, terwijl het management topzwaar is.
Van overheidswegen weet men geen oplossing, lees: kan men het probleem niet langer meer voor zich uitschuiven. Daar ziet men geen andere mogelijkheid dan de verantwoordelijkheid bij de burger zelf leggen.

Nou kunnen we daar met z’n allen tegen in gaan, ach en wee en “schande” roepen, de barricades op en demonstreren, maar daar wordt het tekort niet minder om, maar onze energie wel.
Wat we beter kunnen doen is kijken wat we er dan zoal zelf aan zouden kunnen doen.
Dan is preventie het toverwoord. Voorkomen is beter dan genezen.
Een gezond lijf gezond te houden gaat niet vanzelf. Hoe je het ook wendt of keert; uiteindelijk moet je het allemaal zelf doen. Ook als de dokter iets voorschrijft moet je het zelf doen.

Nou is er de afgelopen decennia nogal wat gepubliceerd over het onderhouden van jouw lichaam. Vooral de laatste jaren komt de nadruk steeds meer te liggen op het gezond houden van lichaam en geest en dat heeft niets met leeftijd te maken maar wel met kennis. Weten hoe je lijf in elkaar zit en waarom bepaalde voedingsstoffen slecht voor je zijn en andere niet. Weten waarom bewegen zo belangrijk is. Weten wat stress echt met je doet. Weten wat voor jou goed werkt.

Onder de bezielende leiding van Machteld Huber is de beweging Positieve Gezondheid opgezet. Op de website van wat het IPH is gaan heten kun je er alles over lezen: www.iph.nl
Een van de uitgangspunten voor dit gedachtegoed is het bestaan van Blue Zones op verschillende plekken op de aarde. Een Blue Zone is een plek waar mensen opvallend lang gezond en prettig oud worden. Met het hoe en waarom is Machteld aan de gang gegaan en is tot verrassend eenvoudige conclusies gekomen.

Wat ons betreft een aanrader. Kijk er maar eens naar. Vul de test in en teken het spinnenweb voor jezelf. Het zou best eens een eyeopener kunnen zijn!

Kijk dan eens wat je zelf kunt veranderen. Misschien ook leuk om dat met anderen te bespreken? Wij als Vechtse Plussers kunnen daarbij helpen door jullie met elkaar in contact te brengen. Geef je op voor deze groep SAMEN GEZOND via .

KOM GEZELLIG WAT DRINKEN

Het was al aangekondigd en stond al in jullie agenda: 22 september houden we weer een Happy Hour. Hopelijk hebben we elkaar weer van alles te vertellen over waar we zijn geweest en wat we hebben gedaan de afgelopen tijd. Vanaf 16.00 uur verwachten we jullie dit keer in eetcafé Rabelais, Bolensteinsestraat 12, hartje Maarssen Dorp (buiten hangt een banner van Bavaria). We hanteren weer het aloude recept: eerste drankje voor de vereniging, de rest voor jezelf. Neem gerust een of meer introducee(s) mee, alleen dan geen drankje van de vereniging maar wel alle gezelligheid en warme belangstelling. We verheugen ons om iedereen weer te zien. Tot de 22ste. Opgeven graag via .

KOOK- EN EETGROEP                  

Op 19 september komen ze om 12.00 uur bij elkaar bij De Heren van Maarssen, Maarsseveensevaart 7A, 3601 CC Maarssen, om met elkaar te overleggen hoe verder. Opgeven kan via .

WIJKCOMMISSIE BISONSPOOR

Iedere woensdag van 9.30-11.30 koffieochtend in Second Base, 2e etage Safarigebouw (zwembad) in Bisonspoor: voor een kopje koffie (per consumptie 1 euro) en/of gewoon voor een gezellig praatje.

INLOOPMIDDAGEN DE ARK, DUIVENKAMP MAARSSENBROEK   

Altijd de laatste zondag van de maand is er van 14.00 – 16.00 uur een inloopmiddag. Voor informatie: Mario van Dijk van de Arkgemeenschap telnr. 06-16077338 of Alie Bisschop van de Zonnebloem afdeling Maarssen telnr. 06-42812303

EERSTVOLGENDE REPAIR CAFÉS:

bij De Valkenier, Valkenkamp 554, Maarssenbroek www.repaircafe-stichtsevecht.nl/locaties.html op de 2e zaterdag van de maand.

WIJKCENTRUM OVER-NOORD BREUKELEN

Even binnenlopen kan weer gewoon, de koffiemachine pruttelt, de kopjes rinkelen en de koektrommel is weer gevuld. Maar bovenal klinkt er weer geroezemoes.
Kijk op https://over-noord.nl voor meer nieuws.